ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρευνες στα Περβόλια για το «χτύπημα» στο «Δημητρούι»

Εντοπίστηκε τεκμήριο - Στάλθηκε για εξετάσεις

24news team

Οι διωκτικές αρχές συνέχισαν, για δεύτερη ημέρα, τις έρευνες τους στα Περβόλια για την υπόθεση της απόπειρας φόνου που είχε ως στόχο τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου γνωστό ως «Δημητρούι» που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Απριλίου 2024, στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης.

Ανώνυμη πληροφορία που εξασφαλίστηκε, το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή όπου κατά τις έρευνες εντοπίστηκε σημαντικό στοιχείο που φαίνεται να συνδέεται με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική ενέργεια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες πρόκειται για γεμιστήρα. Το τεκμήριο στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις με τους ανακριτές της υπόθεσης να περιμένουν τα αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι, οι έρευνες σταμάτησαν αργά το βράδυ της Τρίτης και ξεκίνησαν εκ νέου νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, Λάρνακας αλλά και της Λιμενικής ξεψαχνίζουν την περιοχή με στόχο τον εντοπισμό και άλλων στοιχείων.

Εκτέλεση με φόντο τα ηνία της νύχτας

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, το κίνητρο πίσω από την εγκληματική ενέργεια φαίνεται πως είναι η αρχηγία της νύχτας στη Λευκωσία, αφού μετά τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι) τον περασμένο Οκτώβριο, υπήρξαν διαφοροποιήσεις με πρόσωπα να καραδοκούν για τα ηνία. 

Από την πρώτη στιγμή της απόπειρας φόνου οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ήταν σχεδόν βέβαιοι πως πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας που συχνά-πυκνά έχουν προστριβές μεταξύ τους, για θέματα προστασίας και άλλων διάφορων δραστηριοτήτων.

Οι διωκτικές αρχές εστίασαν εξ’ αρχής σε δύο σημεία, πρώτον στο ότι το «Δημητρούι», είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις μεταξύ αυτών και ξυλοδαρμών και δεύτερον στο γεγονός ότι το θύμα της απόπειρας ήταν στην ομάδα του δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι), κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανακριτές.

Υπό κράτηση επτά πρόσωπα - Χαροπαλεύει το «Δημητρούι»

Θυμίζουμε πως για την υπόθεση οι ανακριτές περάσαν χειροπέδες σε 10 πρόσωπα με τους 3 να αφήνονται ελεύθεροι αφού δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία. Οι άλλοι 7 συλληφθέντες τελούν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση με τις Αρχές να θεωρούν πως έχουν πλέον στα χέρια τους πρόσωπα «κλειδιά». Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται πως ηθικός αυτουργός και εκτελεστής είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Για την υπόθεση οι διωκτικές αρχές αναζητούν ακόμη ένα πρόσωπο, αραβικής καταγωγής, ο οποίος φαίνεται πως βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού. 

Όσον αφορά την κατάσταση του θύματος, όπως μας ενημέρωσε αστυνομική πηγή, αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

*Φωτογραφία από την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του δέκατου υπόπτου

Ψάχνουν όπλο και σκούτερ 

Κατά τις προηγούμενες μέρες αριθμός προσώπων πέρασε από το ΤΑΕ Λευκωσίας ενώ την ίδια ώρα οι ανακριτές μελετούσαν εξονυχιστικά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με ένα βίντεο να ήταν εξ’ αρχής κάτω από το μικροσκόπιό τους αφού κατέγραψε καρέ-καρέ την απόπειρα.

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις τους, είχαν πλησιάσει τον στόχο τους, επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ και σε απόσταση σχεδόν δύο μέτρων πυροβόλησαν το «Δημητρούι», τρεις φόρες, με την μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο λαιμό. Οι αστυνομικές αρχές είναι υπό αναζήτηση τόσο του όπλου όσο και του σκούτερ. Να σημειωθεί ότι, είναι υπό διερεύνηση εάν η μοτοσυκλέτα που βρέθηκε καμένη το βράδυ της Παρασκευής, 26 Απριλίου, σε ανοιχτό χώρο στην λεωφόρο Κυρήνειας στην Αγλαντζιά και η οποία είχε δηλωθεί ως κλοπιμαία τον Μάρτιο του 2020, συνδέεται με την απόπειρα φόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X