ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσχα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή του Πάσχα.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή αρχικά τα δυτικά και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές.

Εξάλλου, σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Το δελτίο καιρού

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα, αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Από αργά το απόγευμα και μετά, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και παροδικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες σε περιοχές στα βόρεια και πιθανό και του εσωτερικού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα στραφούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι γενικά ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά, θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, προοδευτικά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά, στα ορεινά αλλά και στα νότια.

Την Τρίτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Οδηγοί Προσοχή!

Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στον αυτ/μο Επισκοπής προς Λ/σό υπάρχουν πέτρες στο οδόστρωμα. Επίσης, στον αυτ/μο Λ/σίας - Λ/σού, παρά Πέρα Χωρίο Νήσου, Κόρνο και Κοφίνου, παρατηρείται έντονη χαλοζόπτωση και συσσώρευση νερού. Οδηγοί προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση