ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια κακοκαιρία; Η σούβλα γύριζε παρά τις βροχές και το χαλάζι (vid)

Βίντεο από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

24news team

Οι καταιγίδες που παρατηρούνται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα δε φάνηκε να εμπόδισαν τους συμπολίτες μας ώστε να τηρήσουν το έθιμο με το σούβλισμα των αρνιών. Όπως μπορείτε να δείτε και σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», επίκεντρο της κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες ήταν αρκετές περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ το στιγμιότυπο με τη σούβλα που γύριζε στο χωριό της Αλάμπρας, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, έκλεψε τις εντυπώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο 

- Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, παρά το ΓΣΠ, λόγω καταρρακτωδών βροχών, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

- Λόγω κατολισθήσεων βράχων και όγκων χώματος, ο δρόμος Πλατανιστάσας – Γεφύρι Παναγιάς, στην επαρχία Λευκωσίας, έχει καταστεί επικίνδυνος.

Υπενθυμίζεται πως από τις 05:00 το πρωί βρίσκεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες η οποία έληξε στις 19:00 το απόγευμα. Να σημειωθεί πως νωρίτερα στη μέρα, λόγω της κακοκαιρίας περιοχές της Λευκωσίας έμειναν χωρίς ρεύμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά, κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και νοτίως του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X