ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε 61χρονο - Ξεγέλασε 83χρονη με φόντο την υγεία του εγγονού της

Της άρπαξε χρήματα

Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε στην απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, από επιτήδειους οι οποίοι παριστάνουν γιατρούς, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη άντρα ηλικίας 61 ετών.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την 1η Μαΐου, 2024, είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από 83χρονη, ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα, στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος της ζήτησε χρήματα για χειρουργική επέμβαση, στην οποία δήθεν χρειαζόταν να υποβληθεί ο εγγονός της. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, επισκέφθηκε την 83χρονη στο σπίτι της, ο οποίος παρέλαβε από την παραπονούμενη, το χρηματικό ποσό των €650.

Κατά τη διερεύνηση, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του πιο πάνω άντρα, οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Ανακρινόμενος, προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η Αστυνομία συστήνει για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη προσοχή, στο κοινό, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή χρηματικών ποσών.

Απευθύνει επίσης έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X