ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξαλλη διαιτολόγος! «Φλαούνα μες την δίαιτα δεν ξέρω που το εθκιαβάσετε;»

Σίγουρα μπορεί να ξεφεύγει λιγουλάκι σε θερμίδες αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί;

24news team

Μετρούμε αντίστροφα για το Πάσχα που είναι μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, καθώς οι Χριστιανοί εορτάζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Στην Κύπρο με το που ακούμε Πάσχα αναπόφευκτα στο μυαλό μας έρχεται και το παραδοσιακό έδεσμα των ημερών, η φλαούνα! Να σημειώσουμε ότι, οι φλαούνες παρασκευάζονται στην Κύπρο τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με την παράδοση φτιάχνονταν κατά το Μεγάλο Σάββατο και στη συνέχεια μεταφέρονταν στις εκκλησίες και καταναλώνονταν μετά την Ανάσταση. Οι φλαούνες είναι τρόφιμο που στις παλιότερες εποχές χρησιμοποιούταν για τη μετάβαση των πιστών από τη νηστεία στην κατανάλωση μη νηστίσιμων τροφών χωρίς να δημιουργούνται στομαχικές διαταραχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μια φλαούνα περιέχει ανά 90 γραμμάρια 400 θερμίδες κάτι που απασχολεί όσους βρίσκονται σε διατροφή ενόψει καλοκαιριού!

Το πόσο αγαπούν οι Κύπριοι τις φλαούνες, ακόμα και σε περιόδους δίαιτας, φαίνεται μέσα και από ανάρτηση διαιτολόγου, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «Το "βαρμου φλαούνα μες την δίαιτα" εν ξέρω που το εθκιαβάσετε. Αναρωθκιέστε γιατί νευριάζω τζιόλας!».

Σίγουρα μπορεί να ξεφεύγει λιγουλάκι σε θερμίδες αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί;

 

Viral: Τελευταία Ενημέρωση