ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλληλοκαταγγελίες για επίθεση με φόντο τις εκλογές - Η τοποθέτηση Ανδρονίκου

Ζητά παραίτηση του Δημάρχου Δρομολαξιάς ο ΔΗΣΥ Λάρνακας

24news team

Ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, κ. Κύπρος Ανδρονίκου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται και αυτός μετά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε σε υποστατικό της περιοχής με πρωταγωνιστές αυτόν και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σάββα Κυριάκου που είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τους να καταγγείλουν ο ένας τον άλλον στις Αρχές για επίθεση.

Ο κ. Ανδρονίκου αναφέρει στην ανάρτησή του πως «τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου». Μάλιστα, αναφέρει πως η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα «αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Αυτούσια η ανάρτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς-Μενεού

Μετά λύπης αναγκάζομαι να προβώ στην εν λόγω ανακοίνωση. Θεωρώ όμως ότι είναι καθήκον μου να ενημερώσω το κοινό και κυρίως τους δημότες και τις δημότισσες της Δρομολοξιάς, του Μενεού, των Περβολιών, του Κιτίου και της Τερσεφάνου για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα, 7 Μάϊου και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσα εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στη μέχρι σήμερα πολύχρονη πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργώ με ειλικρίνεια, διαφάνεια, μέτρο και ήθος. Αξίες που έχω ως φάρο μου και καθοδηγούν κάθε βήμα μου τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Παρά τις επανειλημμένες ενέργειες που έγιναν εις βάρος μου καθ’ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, συνειδητά επέλεξα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, σεβόμενος πάνω απ’ όλα τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, καθώς και όλους τους δημότες του νέου περιφερειακού Δήμου, θέλοντας να διατηρήσω υψηλά το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου.

Ωστόσο, δυστυχώς, τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου.

Η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα και προτού ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών, αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να λειτουργώ με τις ίδιες αρχές και αξίες που με καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, αλλά το κυριότερο, σεβόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου.

Η ανάρτηση του Δημοτικού Σύμβουλου, κ. Σάββα Κυριάκου

Νωρίτερα, ο κ. Σάββας Κυριάκου, Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τη θέση του στις επερχόμενες εκλογές Ιουνίου ανέφερε σε ανάρτησή του πως προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές για επίθεση εναντίον του και ζημιές στο όχημα του, σημειώνοντας πως μετά από πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία, οι έρευνες των Αρχών «στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Αυτούσια η ανάρτηση

Εκφράζω την λύπη μου για το χθεσινό συμβάν επίθεσης και εκδήλωση βίας εναντίον μου με την κακόβουλη πρόκληση ζημιάς στο όχημα μου το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου Δρομολαξιάς όπου ήταν η εορταστική εκδήλωση του Δήμου μας για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου μου προκαλώντας σημαντική ζημιά. Αν λάβουμε υπόψη ότι τίποτα δεν κλάπηκε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προφανώς και η ζημιά στρέφεται εναντίον μου ή και συνδέεται με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς - Μενεού του ΔΗΣΥ και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος επίσης στις επερχόμενες εκλογές.

Έχω δώσει πολύωρη κατάθεση στην αστυνομία η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, διερεύνηση η οποία με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πιστεύω ότι η αστυνομία θα ενεργήσει τάχιστα προς διαλεύκανση της υπόθεσης και τούτο επιβάλλεται αυτές τις μέρες ώστε να αποτραπούν σε μια προεκλογική περίοδο πράξεις και συμπεριφορές που δημιουργούν τοξικό κλίμα και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και τη δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για το περιστατικό

Με θλίψη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και εκτός του πλαισίου του νόμου.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου εισήλθε σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά, Σάββας Κυριάκου. Ο Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στην καφετέρια.

Η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς και η ποινική έρευνα που θα πρέπει να διεξαχθεί σε βάρος του, δεν του επιτρέπουν να παραμένει στη θέση του. Πέραν του νόμου, έχει παραβιάσει βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Ο Κύπρος Ανδρονίκου οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Όπως πληροφορούμαστε και για τις 2 περιπτώσεις ο κ. Κυριάκου έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X