ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ιδού η απαίτηση Αναστασιάδη για 2 εκατομμύρια»

«Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου βρήκα την επίδοση της αγωγής που ο κ. Αναστασιάδης είχε ήδη ανακοινώσει διά του Τύπου»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επανέρχεται ο δημοσιογράφος, ερευνητής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Βολτ Κύπρου, Μακάριος Δρουσιώτης, σε σχέση με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που αξιώνει αποζημιώσεις δύο εκατομμυρίων ευρώ, για τα όσα καταγράφονται στο βιβλίο του Κράτος Μαφία, δίνοντας στη δημοσιότητα την αγωγή που παρέλαβε.

Ο κ. Δρουσιώτης, σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε «ιδού η απαίτηση Αναστασιάδη για 2 εκατομμύρια. Την Δευτέρα κατέθετα στην Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς για έξι ώρες για τα έργα και τις ημέρες του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Είπα όσα γνωρίζω και κατέθεσα δεκάδες τεκμήρια».

Στη συνέχεια ο κ Δρουσιώτης σημείωσε ότι «όταν επέστρεψα στο σπίτι μου βρήκα την επίδοση της αγωγής που ο κ. Αναστασιάδης είχε ήδη ανακοινώσει διά του Τύπου. Ζητεί τιμωρητικές και παραδειγματικές αποζημιώσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ (!) και διάταγμα του δικαστηρίου για απαγόρευση των βιβλίων Κράτος Μαφία και Συμμορία».

Ο κ. Δρουσιώτης θέλησε να υπενθυμίσει ότι «ο κ. Αναστασιάδης έκανε δημόσια έκκληση στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τα όσα καταγράφονται στα βιβλία. Εν μέσω της έρευνας, την έναρξη της οποίας χαιρέτησε, εκβιάζει τον βασικό μάρτυρα με εξοντωτικές αποζημιώσεις και ζητεί απόσυρση των βιβλίων. Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί του κ. Αναστασιάδη. Είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τα όσα περιγράφω, καθώς και τα συμπεράσματα που καταγράφω στα βιβλία μου».

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής τόνισε επίσης ότι «την Τρίτη συνέχισα απερίσπαστος την κατάθεση μου. Μέχρι τώρα κατέθεσα πέραν των 20 ωρών. Η επόμενη εμφάνιση μου ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης θα είναι στο τέλος του μήνα και έπεται συνέχεια. Ελπίζω ότι θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και συνεργασία και από τον κ. Αναστασιάδη και ότι τα νομικά μέτρα εναντίον μου δεν είναι ένα τέχνασμα για να παρεμποδίσει την έρευνα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση